Select language:
Languages
„Vigifarmos“ dovana šimtmetį švenčiančiai Lietuvai – prezidento Jono Žemaičio vaikų futbolo turnyras
28/02/2018

Prezidento Jono Žemaičio taurė – penktus metus organizuojamas vaikų futbolo turnyras, skirtas Lietuvos nepriklausomybės dienai švęsti, visuomet vyksta vasario 16-ąją dieną. Ši graži ir patriotiška idėja prieš penkerius metus gimė vieno iš UAB „Vigifarma“ įkūrėjų Gintaro Milkevičiaus galvoje. Verslininkas visuomet domėjosi partizanų istorijomis, lietuvių kovomis už laisvę, siekė supažindinti su Lietuvos istorija savo vaikus. Kuomet sūnūs žaidė futbolą, Gintarui ir jo kolegoms kilo mintis surengti turnyrą, skirtą ketvirtajam Lietuvos prezidentui Jonui Žemaičiui, kuris suvaidino svarbų vaidmenį Lietuvos partizanų kovų laikotarpiu.

Šiais metais, švenčiant Lietuvos nepriklausomybės šimtmetį, buvo pagamintos ypatingos taurės nugalėtojams – autoriaus D. Časo „Šviesos varpinė“. Originali rankų darbo taurė buvo pagaminta pagal autoriaus kūrinį.

Kita puiki organizatorių idėja – partizanų nuotraukomis, atspausdintomis ant didelio formato tentų, papuošti „Sportimos“ maniežą. Įgyvendinti ją labai padeda Lietuvos gyventojų genocido rezistencijos tyrimo centras ir leidykla „Margi raštai“. Iš viso eksponuojama apie dvidešimt vertingų partizanų nuotraukų.

Dėkojame ir džiaugiamės, kad prezidento Jono Žemaičio-Vytauto taurės futbolo turnyrą pristato 15min.lt:

https://www.15min.lt/sportas/naujiena/futbolas/per-futbola-gilesne-vaiku-pazintis-su-lietuvos-istorija-24-928654