Select language:
Languages
Misija įmanoma: per tris dienas susitikti su partneriais iš skirtingų šalių
16/11/2015

UAB „Vigifarma“ nepraleido tarptautinio farmacijos įvykio – parodos CPhI* Worldwide, šiemet vykusios Madride. Kompaniją atstovavo komercijos ir verslo vystymo vadovas Gintaras Milkevičius, vaistų vystymo vadovė Vigailė Marcinkevičienė ir projektų vadovas-biotechnologas Mantas Gurskis. 

„Vigifarma“ darbuotojai parodoje turėjo keletą tikslų. Vienas jų – rasti naujus vaistus, kuriuos būtų galima įsigyti ir registruoti Lietuvoje. Bendrovė siekia padidinti savo vaistų portfelį, tokiu būdu pasiūlydama vartotojams ir rinkoms reikiamų preparatų. Kitas tikslas – užmegzti ryšius su gamintojais, kurie gali gaminti vaistus  pagal kontraktinės gamybos sutartį. Tokia paroda, kurioje dalyvauja galybė farmacijos srityje dirbančių įmonių, taip pat ir tų, su kuriomis dirba „Vigifarma“, yra puiki proga susitikti, aptarti einamuosius klausimus bei planus kitiems metams.

Buvo susitikta su partneriais kurie įmonei tiekia veikliąsias medžiagas skirtas vaistų gamybai, taip pat su vaistų gamyba užsiimančių gamyklų atstovais. Ši specializuota paroda yra geras būdas per dvi-tris dienas susitikti su žmonėmis iš kelių šalių ir miestų. Įprastai tokiems susitikimams reikėtų bent dviejų dienų kiekvienam, kelių skrydžių lėktuvu, atskirų derinimų su kiekviena įmone. Todėl dalyvauti CPhI Worldwide verta ir dėl ekonominių priežasčių.

Šių metų CPhI Worldwide pasižymėjo keliomis tendencijomis – specializacija, dideliu generinių vaistų portfeliu su parduodamomis licencijomis, dideliu veikliųjų medžiagų portfeliu, biofarmacija.

Kaip visada, parodoje išsiskyrė Indijos, Kinijos bei kitų Azijos šalių gamintojai ir tiekėjai galintys pasiūlytį plačią produktų paletę, taip pat jie išsiskiria paslaugumu, nuolatiniu ir nuoširdžiu dėmesiu bet kuriam ir bet kada atėjusiam interesantui. Šių šalių farmacijos įmonės labai aktyviai dalyvauja tarptautinėse parodose, tikslingai dirba tokia linkme, kad galėtų pasiūlyti įsigyti vaistų ir veikliųjų medžiagų dokumentus, skirtus registracijai Europoje.

*CPhI – tai Convention for Pharmaceutical Ingredients