Select language:
Languages
Vaistas “Gepsam” gydo kepenų ligas ir šalina toksinus
29/07/2015

Vaistas „Gepsam“, kurio veiklioji medžiaga ademetioninas, taip pat žinomas kaip SAMe, yra efektyvus gydant įvairius kepenų pažeidimus, ir ypač pažeidimus sukeltus didelio toksinų kiekio. Šis vaistas atstato ademetionino lygį ir stimuliuoja jo gamybą visame organizme, labiausiai – kepenyse ir smegenyse, kur yra jo didžiausia koncentracija.

Daug ir ilgą laiką vartojant alkoholį, toksinius cheminius vaistus (pavyzdžiui, gydant vėžinius susirgimus), kepenyse mažėja natūralaus antidioksidanto Glutationo (GSH), todėl kaupiasi toksinai ir laisvieji radikalai. Kepenys nebegali „susitvarkyti“ su nuodingų medžiagų pertekliumi. Tokiems ligoniams skiriamas ademetioninas – iš pradžių leidžiamas, vėliau – tabletės. Vartojant „Gepsam“, GSH lygis normalizuojasi, taip atstatoma pagrindinė kepenų funkcija – šalinti iš organizmo toksinus. 

Klinikiniai tyrimai įrodė ademetionino veiksmingumą, gydant cholestazę, susijusią su kepenų ligomis, nėštumu bei estrogenų turinčių geriamųjų kontraceptikų vartojimu. Dvi savaites vartotas injekcinis ar geriamasis ademetioninas buvo pranašesnis už placebą, malšinant cholestazės simptomus bei normalizuojant kepenų veiklos rodiklius. Atsitiktiniu, placebu kontroliuojamo, dvigubai aklo klinikinio tyrimo duomenimis ilgalaikis gydymas ademetioninu padidino alkoholine kepenų ciroze sergančių pacientų išgyvenamumą bei prailgino laikotarpį iki kepenų transplantacijos.

Daugiau nei 30 metų ademetioninas reguliariai skiriamas Europos gydytojų gydant kepenų ligas, kaip veiksmingas hepatoprotektorius, taip pat atstatant emocinę pusiausvyrą bei gydant sąnarių ligas.

Greitai ir Lietuvos gydytojai savo pacientams galės skirti ademetioniną - „Gepsam“.